Cari Hesap Ekle, Cari Hesap Adı, TCKN / VKN, Vergi Dairesi, Adı, Soyadı, Grubu, Genel Vade, Ticaret Sicil Numarası, Oda Sicil Numarası, Meslek Odası, Telefon, Etiket, Kategori ve Resim kolonlarından oluşur.
Genel olarak tablolarımız belirli bir standartta görüntülenir. Sol üstte, ilgili sayfadaki tablo adı bulunur. Hemen altında Detaylı Arama, Gizle/Göster, Sayfalama, Çıktı Al butonlarının yanı sıra Ekle ve bazı tablolarda İçeri Aktar butonları bulunur.
Detaylı Arama tıklandığında mevcut tablodaki kolonlara göre gelişmiş bir filtreleme sistemi ile arama yapılabilir.
Gizle/Göster, mevcut tabloda hangi verilerin gösterilip gösterilmeyeceğini seçilebilir.
Sayfalama (varsayılan 10) tıklandığında tercihe göre bir sayfada kaç tane verinin gösterileceği seçilebilir.
Çıktı Al butonu ile CSV, XLSX olarak tablodaki veriler dışa aktarılabilir.
Tablonun başlık bölümünde son sırada “Ara” butonu bulunur. Tıklandığında her kolonun altında kolonlara özel arama kısmı açılır. İstenilen kolona göre arama yapılabilir. Başlıkların yanlarında bulunan çift taraflı oklara tıklanarak o kolondaki veriler sıralanabilir. (büyükten küçüğe, A’dan Z’ye gibi)
Sol altta tablodaki toplam veri sayısı yazar. Hemen ortada kaç sayfa olduğu ve mevcut sayfa bilgisi bulunur. Tıklayarak istenilen sayfaya gidilebilir. Sağ altta ise bir sayfada kaç veri gösteriliyor bilgisi yazar.
Tablo içerisindeki verilerin sonunda bir “kalem” simgesi vardır. Buna tıklandığında o veri için seçenekler açılır. Genelde “Detay, Düzenle, Sil” butonları bulunur. (Tablodan tabloya değişiklik gösterir)
Ekle’ye tıkladığımızda ekranın sağ tarafından bir panel açılır ve bulunan tabloya veri ekleme işlemi yapılabilir.
Ekle panelinde sol üstte tablonun adı bulunur. Hemen sağında kapat butonu yer alırken onun altında "Taslak kaydını yapıştır", "Son kaydedilen verileri getir" ve "Temizle" butonları yer alır. "Taslak kaydını yapıştır", ekleme panelinde bir önceki yazdığınız fakat kaydetmediğiniz bilgileri aklında tutar ve onları otomatik doldurur. Bu bir işlem yaparken (internetin gitmesi, sayfa yenilenmesi gibi) istenmeyen durumlar gerçekleşirse kullanılabilir. "Son kaydedilen verileri getir", mevcut tabloya daha önce ekleme yaptıysanız son eklenen veriyi tekrar oluşturur. Bu sadece ufak değişiklerinin olacağı çoklu işlemlerde pratiklik sağlayabilir. Temizleye tıklandığında girilen tüm veriler temizlenir. Kapat butonuna tıklandığında panel kapatılır. Orta kısımda girilebilecek veriler bulunur. Zorunlu alanlar kolon isimlerinin yanında * ibaresi ile belirtilmiştir.
Kolonların sağ tarafında bulunan "Ekle" ve "Düzenle" butonları bazı seçilebilir kolonlara pratik bir şekilde veri ekleyebilmek ya da o veriyi düzenleyebilmek için yapılmıştır. En alttaki Kaydet butonu ile girilen veri ilgili tabloya eklenebilir.
Tablolarda satırların üstüne tıkladığımızda seçilen verinin alt sayfası var ise oraya yönlendirilir. Yoksa “Detay” paneli açılır. Örneğin Cari Hesap’ın alt sayfası bulunmaktadır.
Seçilen Cari Hesabın alt sayfası detaylı bir şekilde gösterilir. 6 alt menüden oluşur. Hesap Bakiye Özeti, Adres Ayarları, Banka Ayarları, İletişim Ayarları, Notlar ve Düzenle menüsüne ek olarak sol üstte Cari’ye ait bilgiler yer alır. Hemen altında açılır menüler bulunur. Hemen sağında o cariye ait Alacak, Borç ve Bakiye bilgisinin bir Donut grafiği yer alır. Sağ tarafta ise o cariye ait Notlar ve Hesap Bakiye Özetinde oluşan verilerin Borç, Alacak ve Bakiye bilgileri yer alır. Onun altındaki açılır menülerden biri seçildiğinde o cariye istenilen işlem yapılabilir. “Ödeme Al” altında, Banka Havale, Kasa Ödeme, Çek, Senet modülleri bulunur. “Satış Yap” altında, Fatura, İrsaliye, Sipariş modülleri bulunur… Örneğin Ödeme Al butonunda Banka Havalesi seçildiğinde Bankadan Gelen Havale İşlemi tablosu gelir.
Üst tarafta “Not/Hatırlatıcı” bölümü bulunur. Bu cariye özel eklenen notlar burada listelenir. Notların yanındaki kaleme tıklanıldığında düzenlenebilir ya da silinebilir. Burası daha önce not eklenmediyse boş gözükür. Not eklemek için sağ altındaki “+” butonuna tıklanabilir.